Bloemkoolsoep met spekjes, peterselie en kaas

Wat: twee liter bloemkoolsoep
Hoe:
koken
Hoelang:
een half uur

Bloemkoolsoep met spekjes, peterselie en kaas

Dit heb je nodig voor twee liter bloemkoolsoep

  • Een bloemkool
  • Een grote ui
  • Twee teentjes knoflook
  • Slagroom (200 ml)
  • Anderhalve liter kippenbouillonblokjes
  • 150 gram spekjes
  • Grote hand peterselie
  • Geraspte kaas
  • Peper
  • Olijfolie

Aan de slag

  • Snij de bloemkool in roosjes.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Verwarm de olie in de pan en fruit de ui met de knoflook aan tot de ui glazig wordt.
  • Kook ondertussen anderhalve liter water (waterkoker werkt perfect) en los daar de bouillonblokjes in op.
  • Doe de bloemkool en de bouillon bij de ui en breng aan de kook.
  • Laat het een kwartiertje koken en bak ondertussen de spekjes lekker krokant.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de slagroom toe en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper.
  • Serveer de soep met de uitgebakken spekjes, wat fijn gesneden peterselie en een handje geraspte kaas.

Eet smakelijk!

 

Leave a reply

Your email address will not be published.