Gezonde worstenbroodjes

Wat: 5 worstenbroodjes
Hoe: bakken in de oven
Hoelang: 35 minuten voorbereiden, 25 minuten in de oven

Gezonde worstenbroodjes

Wat heb je nodig voor gezonde worstenbroodjes?

Voor het deeg:

  • 120 gram volkoren meel
  • 60 gram koude boter
  • 1 los geklopt ei
  • 1 eetlepel koud water
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 150 gram rundergehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf zout en peper
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Weeg het meel af en snijd de boter in kleine blokjes.
  • Meng de koude boter en het meel tot een kruimelig deeg.
  • Voeg het ei, water en zout toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Verpak dit in vershoudfolie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Snijd intussen de ui en knoflook fijn.
  • Kluts in een schaaltje het ei.
  • Meng het gehakt met de ui, knoflook, paprikapoeder, zout, peper en paneermeel.
  • Voeg ook tweederde van het ei toe.
  • Kneed alles goed door. Als het te nat is, voeg je wat extra paneermeel toe.
  • Maak nu van het gehakt vijf kleine worstjes.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol dit met een deegroller uit tot een dunne plak.
  • Snijd hieruit vijf vierkantjes met de afmeting van een plakje bladerdeeg.
  • Leg op elk plakje een worstje en rol deze in het deeg op tot een worstenbroodje.
  • Druk alle naden goed dicht en leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik.
  • Bestrijk de broodjes met het overgebleven ei.
  • Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de worstenbroodjes in 25 minuten mooi gaar en bruin.
  • Serveer met curry.

Eet smakelijk!

Tip: heb je niet zo veel tijd? Maak dan niet je eigen deeg, maar gebruik plakjes hartige taart deeg!

Leave a reply

Your email address will not be published.