Wat bewonder jij in een collega moeder?

Tijd voor iets positiefs! We laten onze collega moeders weten dat ze het super goed doen en dat ze zelfs bewonderd worden om hun kwaliteiten! Dat is namelijk ontzettend nodig en wel hierom…

Wat bewonder jij in een collega moeder?

We zijn elkaars grootste vijand

“Borstvoeding is beter dan kunstvoeding!” “Moeders moeten het eerste jaar thuis blijven bij hun baby, want kinderopvang is schadelijk.” “Kinderen die naar het kinderdagverblijf gaan zijn socialer dan de thuisblijvers.” “Vrouwen moeten fulltime werken zodat ze, als dat nodig is, voor zichzelf kunnen zorgen. Niet werkende vrouwen zijn lui.” Zomaar wat kreten die met grote regelmaat op social media voorbij komen. Als je dan ook nog de reacties onder zo’n bericht leest is het helemaal om te huilen. Moeders branden elkaar compleet af om de keuzes die zij maken. Er wordt elkaar verweten een slechte moeder te zijn en er is medelijden met de kinderen van zo’n moeder. Heel hard… Wat is dat toch?

We zijn al onzeker genoeg

Ik denk dat de meeste moeders al onzeker genoeg zijn zonder dit soort berichten en al helemaal zonder dit soort reacties. Elke moeder twijfelt regelmatig of ze het wel goed doet en of ze wel de juiste keuzes maakt. Ik denk zelfs dat veel moeders zo gemeen reageren op een moeder die een andere keuze heeft gemaakt, omdat ze zelf onzeker zijn. Doe ik het wel goed genoeg als moeder? Hoe fijn zou het zijn als we elkaar gewoon respecteren? Dat we gewoon accepteren dat niet iedereen hetzelfde is. We hebben als moeders namelijk allemaal één heel belangrijk ding gemeen… We houden ontzettend veel van onze kinderen en het enige wat we willen is dat ze opgroeien tot hele gelukkige mensen. En iedereen doet dit op zijn eigen manier!

In iedereen iets goeds zien…

Laten we proberen in elke moeder iets positiefs te zien en niet te oordelen over wat zij anders doet dan jij. Er zijn namelijk ongetwijfeld moeders waar we stiekem een beetje jaloers op zijn. Misschien heeft iemand wel meer geduld dan jij of bedenkt ze altijd leuke activiteiten voor haar kind. Misschien heeft iemand dan wel geen betaalde baan, maar helpt diegene wél altijd op school, zodat een uitje door kan gaan zonder dat jij je op hoeft te geven en dus gewoon kunt werken. Het is toch veel leuker om een compliment uit te delen dan om iemand te bekritiseren?

Daarom onze vraag: tag een moeder en vertel haar waarom je haar zo bewondert! Wedden dat ze dat enorm waardeert?!

 

Leave a reply

Your email address will not be published.