Welke gekke dingen eet jouw kind?

Om ervoor te zorgen dat onze kinderen eten, verzinnen we soms de gekste dingen. We zorgen voor afleiding, geven een staande ovatie bij elke hap en hebben zo’n beetje elk beloningssysteem wel geprobeerd. En om onze bloedjes te laten eten, doen veel ouders bijvoorbeeld ook bij zo’n beetje al het eten van hun kroost een flinke lepel appelmoes. De zoete smaak maakt dat die vissticks ineens wél naar binnen gaan (jak). Kinderen en hun smaak … ze combineren de gekste dingen! Maar hé als ze daardoor eten, hoor je mij niet klagen!

welke gekke dingen eet jouw kind

Gekke voedselcombinaties

Toen ik er op ging letten, kwam ik erachter dat er flink wat mensen zijn die eigenlijk héél gekke dingen eten. Wat dacht je van een gekookt eitje met suiker? Mij lijkt het echt het perfecte braakmiddel, maar er zijn gewoon hele volksstammen die hun eitje het liefst op die manier eten.
Leverworst met mayonaise is er ook zo één of popcorn met melk als ontbijt …  Ik moet er persoonlijk niet aan denken, maar ieder zijn ding natuurlijk. Ik vraag me echter wel af of deze gekke combi’s soms bedacht zijn door kinderen.

Gek eten als oplossing

Het feit dat mijn kind sperziebonen minder vies vindt als hij ze net als frietjes in de mayonaise of ketchup mag dippen, bracht me uiteindelijk wel op een idee. Wat nou als ik iets wat hij eigenlijk maar niets vindt, presenteer als iets waar hij dol op is? Zou dat werken? En zo ontstond hier speciaal voor hem de ‘boerenkooltaco”. Meneer is namelijk dol op taco’s, maar boerenkool is niet echt zijn ding. Door het in een taco te stoppen, werd hij verrast en warempel hij at het! Hij zei wel heel eerlijk dat hij liever zijn normale taco’s had, maar als hij moest kiezen tussen boerenkool en ‘boerenkooltaco’s’ hij voor de laatste variant ging. Zelf sta ik niet direct te springen om deze combi te eten, maar als dit zorgt dat hij zijn boerenkool eet, wil ik best even een taco warm maken.

Hebben jullie kinderen gekke eetgewoonten?

Met dit succesje in mijn achterhoofd ga ik misschien nog wel meer gekke combinaties verzinnen. Maar hoe zit dit eigenlijk met jullie kroost? Eet jouw kind iets geks als broccoli met hagelslag of misschien wel echt spinazie met spikkels??? Ik ben heel benieuwd, dus kom maar op: wat is het gekste dat jij of jouw kind eet?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a reply

Your email address will not be published.